1. Ο χυμός ρόδι περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τους περισσότερους χυμούς φρούτων

Έχει τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά στον χυμό ρόδι, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη και στη μείωση της φλεγμονής

2. Ο χυμός ρόδι είναι πλούσιος σε βιταμίνες

Ο χυμός ενός ροδιού μας προσφέρει περισσότερο από το 40% της καθημερινής μας ανάγκης για βιταμίνη C. Εκτός από τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε, ο χυμός ρόδι είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμίνης Κ.

3. Το ρόδι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Ο χυμός του ροδιού είναι πολύ χρήσιμος και για το δέρμα που έχει υποστεί υπερβολική έκθεση στον ήλιο και πρόωρη γήρανση.

4. Προωθεί την υγεία του εντέρου

Ο χυμός ρόδι βοηθά στην αποκατάσταση της υγείας του εντέρου και στη διαδικασία της πέψης. Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού είναι ευεργετικός για την υγεία του στομάχου και του ήπατος, ρυθμίζοντας έτσι το μεταβολισμό.

5. Ο χυμός ροδιού βοηθάει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Ο χυμός ροδιού, και τα εκχυλίσματά του, έχουν τη δυνατότητα να σας προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και να βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της αντοχής στην άσκηση